Alles wat je moet weten over trading

Crypto, beleggen, aandelen, trading, deze woorden vliegen je steeds vaker om de oren. De afgelopen jaren zijn deze zaken in populariteit toegenomen, maar zeker het laatste anderhalf jaar zijn meer en meer mensen hiermee aan de slag gegaan. Toch is het niet voor iedereen duidelijk wat dit allemaal precies inhoudt. Trading bijvoorbeeld, je hebt er waarschijnlijk wel eens van gehoord maar je hebt je er nog niet echt mee bezig gehouden. Toch is online trading populairder dan ooit, en misschien is het wel echt iets voor jou. In dit artikel nemen we drie populaire soorten trading met je door.

 

Mirror trading

De Nederlandse benaming is spiegelhandel, mirror trading is een bepaalde manier van handelen die vaak wordt gebruikt bij witwasconstructies. Laat dit woord je niet afschrikken, want mirror trading is volledig legaal. Als het gebruikt wordt om geld wit te wassen verandert dat de zaak natuurlijk, dat is illegaal. Maar “wat is mirror trading” zul je je nu waarschijnlijk afvragen. Bij mirror trading koop en verkoop je producten op basis van strategieën die je hebt uitgekozen. De strategie wordt gespiegeld om jouw handelsacties en die worden vervolgens uitgevoerd. Vandaar de naam mirror trading.

 

Crypto trading

Cryptocurrency, nog zo’n woord dat je steeds vaker hoort. Inmiddels al jaren bekend bij het grote publiek, maar toch voor veel mensen vrij ingewikkeld. Bij crypto trading handel je actief in aandelen of andere waardepapieren die afhankelijk zijn van een koers. Om geld te verdienen moet je bij een lage koers inkopen en bij een hoge koers weer verkopen. Klinkt eenvoudig, maar je hebt wel wat kennis nodig om het tot een succes te laten worden. Zo zijn er verschillende manieren om te handelen in crypto, waaronder hodlen, swing traden en day trading. Het voordeel van crypto trading is dat je helemaal zelf kunt beslissen voor hoeveel je inkoopt. Zo kun je er met de inzet van een relatief klein bedrag achterkomen of dit echt iets voor je is.

 

Stock trading

Tot slot stock trading. Deze manier van trading vergt veel onderzoek, maar kan je portemonnee echt flink spekken. Het is meer risicovol dan beleggen in aandelen, maar zal in korte tijd hoogstwaarschijnlijk ook meer opleveren. Het principe is dat aandelen van beursgenoteerde bedrijven worden gekocht en verkocht. Dit gebeurt op grote beurzen of via OTC beurzen. Op het moment dat meer mensen stocks willen kopen dan verkopen, zal de koers stijgen. Dat is gebeurt bij bedrijven als Dominos, Netflix en Sony. Ondanks de crisis zijn deze bedrijven erg gegroeid, mensen zitten namelijk thuis en bestellen meer, kijken meer Netflix en gebruiken meer elektronica. Het verschil met beleggen in aandelen zit vooral in de tijd waarbinnen je het aandeel koopt en verkoopt.

Geef een reactie