Dit moet je weten over groene stroom voor je bedrijf

Steeds vaker beginnen ondernemers in ons land met groene energie vergelijken zakelijk om zo de meest voordelige én meest groene energie te scoren voor hun bedrijf. Duurzaamheid is iets wat ieder jaar belangrijker is in ons land onder zowel de ondernemers als de consumenten. Wat is er nu eigenlijk zo bijzonder aan groene stroom en wat zijn de voordelen ervan? Om je kennis te laten maken met dit duurzame alternatief op grijze energie lees je in dit artikel meer over de ins en outs van groene energie voor je bedrijf.

Wat is groene energie eigenlijk en hoe wordt dat gemaakt?

Groene stroom is de laatste jaren flink aan het opkomen én aan het winnen aan populariteit. De basis van groene energie is eigenlijk heel simpel: het is stroom die met behulp van een natuurlijke bron is geproduceerd. Hierbij kun je denken aan de zon of de zee, maar ook aan de kracht van de wind. Dergelijke natuurkrachten worden verzameld om op een groene wijze energie op te wekken. Als ondernemer kun je je eigen groene stroom opwekken. Dat doe je met behulp van zonnepanelen en een omvormer. De panelen vangen de zonnestralen op, waarna de omvormer de stralen omzet in bruikbare energie. Bij grote energiebedrijven wordt groene stroom ook op andere manieren opgevangen en geproduceerd, bijvoorbeeld door windturbines of turbines in zee die met behulp wat waterkracht energie maken. Het belangrijkste hiervan is dat er bij de productie minder van het schadelijke gas CO2 vrijkomt dan bij de productie van groene mkb energie. Daarom is groene stroom beter voor het milieu.

Wek je eigen groene energie op met zonnepanelen

Voor veel ondernemers is het heel interessant om te beginnen met het zelf opwekken van groene energie voor hun bedrijf. Het feit dat je op die manier je steentje bijdraagt aan een beter milieu en een betere wereld is altijd mooi meegenomen. Dat is niet de enige reden waarom zij massaal kiezen voor deze investering. Met zonnepanelen wek je namelijk gratis energie op aangezien de zonnestralen niets kosten. Natuurlijk moet je wel investeren in een toepassing, maar die investering heb je er gemiddeld al binnen acht tot tien jaar uit. Daarna maak je nog tien tot vijftien jaar gebruik van gratis energie die ook nog eens helemaal groen is. Voor de meeste ondernemers is dat het meest aantrekkelijke aspect van dit verhaal; helemaal in tijden van stijgende energietarieven. Heb je nog geen budget voor het kopen van zonnepanelen, maar ben je wel nieuwsgierig naar deze toepassing? Misschien is zakelijk zonnepanelen leasen dan iets voor jou: voor een lagere maandprijs optimaal profiteren van de voordelen van zelf opgewekte energie

Groene zakelijke stroom is de laatste jaren beter te betalen

Een van de redenen waarom nog niet iedere ondernemer in Nederland is overgestapt op groene zakelijke energie is omdat zij bang zijn dat ze veel meer moeten betalen voor groene stroom dan voor grijze energie. Gelukkig is dat al een aantal jaren niet meer het geval. Er zijn bijvoorbeeld meer bedrijven bijgekomen die groene zakelijke energie leveren. Door dat grotere aanbod kunnen de prijzen lager liggen. Wat tot slot goed is om te weten, is dat je net als bij grijze stroom gebruik kunt maken van een zogeheten zakelijke energievergelijker. Dat is een handige online tool waarmee je het beste aanbod op het gebied van groene stroom van dat moment kunt vinden. In deze tool moet je je jaarlijkse energieverbruik invullen, waarna de software op zoek gaat naar alle aanbiedingen van dat moment. Zo weet je binnen een paar minuten waar je het meest voordelig uit bent en wat voor energie je waar voor welke prijs kunt scoren. Dat is ideaal, want dit gaat je écht veel tijd besparen. Die tijd kun je beter steken in de ontwikkeling van je bedrijf.

Geef een reactie