EPDM-dakbedekking

 

Als je ervoor kiest om een EPDM-dakbedekkingssysteem te gebruiken, kan je erop rekenen dat het je de hoogste kwaliteit in dakbescherming en een lange levensduur krijgt tegen de laagst mogelijke installatiekosten. EPDM staat voor ethyleen-propyleen-dieen-monomeer. Wanneer deze stof wordt gemengd met water, vormen de verbindingen een stevig en toch flexibel materiaal dat zeer duurzaam en zeer elastisch is. Dit materiaal wordt vaak gebruikt in veel verschillende industrieën, waaronder dakbedekking en brandwering.

De voordelen

De voordelen van EPDM-dakbedekkingssystemen worden over de hele wereld erkend. In Noord-Amerika wordt het materiaal voor alles gebruikt, van teer en grind tot isolatie en kit. Deze unieke combinatie van prestaties en betaalbaarheid maakt het een van de meest populaire dakbedekkingsopties. Het is bestand tegen harde wind en zware regenval en biedt uitstekende thermische prestaties.

Nog meer voordelen

Een ander voordeel van het gebruik van EPDM is dat ze een betere bescherming bieden tegen waterschade. Bij EPDM-daken zijn er namelijk geen naden, want het wordt niet in stroken gelegd. Als een EPDM-dak door een professional wordt gelegd, is de kans dus bijna nihil dat de dakbedekking loskomt en waterschade creëert. Echter, als het niet goed wordt gelegd, kan het leiden tot knikken, uitzetten en krimpen van het dak, met lekkages en scheuren tot gevolg. 

Verder zijn dit soort daken zeer gebruiksvriendelijk. Het dak is vrij eenvoudig te plaatsen en hoeft in tegenstelling tot traditionele asfaltdaken niet te worden gebrand. Hierdoor ontstaat dus geen brandgevaar.

Platte daken

In vergelijking met andere dakbedekkingssystemen is EPDM de beste keuze voor platte daken, omdat ze geen klonten of matten vormen die het wegstromen van water kunnen hinderen en lekkage kunnen veroorzaken. Ze zijn ook ongevoelig voor schimmel en zullen na verloop van tijd niet zo snel slijten als andere opties. Ze hebben ook minder onderhoud nodig dan veel andere dakbedekkingsmaterialen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en breedtes, zodat ze zowel voor commerciële als residentiële toepassingen kunnen worden gebruikt. De dikkere en bredere typen worden meestal gebruikt in commerciële constructies, terwijl de dunnere versies vaker worden gebruikt voor woongebouwen. Hun platte daken zorgen ook voor meer consistente regen- en sneeuwafvoer in vergelijking met andere daktypen.

Is EPDM de beste keuze?

Als je op zoek bent naar een geweldig alternatief voor andere materialen, dan is EPDM de beste keuze. Het is een duurzaam product van hoge kwaliteit dat gemakkelijk te installeren en te onderhouden is. Het gebruiksgemak en het lage onderhoud maken het tot een van de meest populaire producten van synthetisch rubber op de markt. Om deze redenen, als je overweegt een nieuw plat dak te installeren, is EPDM het enige product waarvan de voordelen opwegen tegen de nadelen. Je profiteert van langdurige, energiezuinige bescherming met lage installatiekosten en geen materiaalverspilling.

Geef een reactie