Met een multifocale bril zie je alles!

Merk je dat je het ene moment je bril nodig hebt om veraf goed te kunnen zien en dat je op het andere moment juist een leesbril nodig hebt om een boek te kunnen lezen? Dan is het wellicht tijd voor een multifocale bril. Met een multifocale bril heb je twee verschillende sterktes in één glas, hierdoor hoef je niet telkens te wisselen van bril en kun je gewoon de bril blijven dragen die je al op hebt. Of je nu vanuit de auto de verkeersborden moet lezen of aan het handwerken bent, met een multifocale bril heb je altijd de juiste bril op.

Een multifocale bril is even wennen

Je bent, als je al brildrager bent, vast gewend dat je altijd hetzelfde ziet, hoe je ook door je bril kijkt. Dat is met een multifocale bril wel even anders. Aan de bovenkant van het glas zit het deel voor veraf en aan de onderkant van het glas het deel voor dichtbij. Je zult hier waarschijnlijk even aan moeten wennen. Denk maar aan de manier waarop jij de trap af loopt: dan kijk je naar beneden. Maar door de multifocale glazen zie je dan juist niet zo goed. Je zult je complete hoofd moeten bewegen om veilig de trap af te kunnen lopen. Maar alles went en na een korte tijd weet je niet anders en wil je niet anders.

Een leesbril? Maar daar ben ik toch te jong voor

Dat is wat ik dacht toen ik ontdekte dat mijn armen niet meer lang genoeg waren om goed een boek of een tijdschrift te kunnen lezen. Ik was "pas" 43 toen ik toch echt aan de leesbril moest. Nu draag ik zelf lenzen en hoef ik dus niet te wisselen van bril of te kiezen voor een multifocale bril. Het gevolg is wel dat ik direct meerdere leesbrillen heb aangeschaft, want als ik een beetje op mijn moeder lijk, ben ik, net als zij, dat ding altijd kwijt. Dat was een goede zet!

Bestel je bril online

Het is altijd verstandig om je ogen goed te laten doormeten bij een echte opticien. Gokken op de sterkte van de glazen wordt sterk afgeraden! Met de uitkomst van je oogmeting kun je heel gemakkelijk online een bril bestellen. Of het nu gaat om een gewone bril, een multifocale bril, een leesbril of een zonnebril, alles is mogelijk. Door de handige online paskamer kun je je bril zelfs passen, nog voor je deze in handen hebt!

Geef een reactie