Een nieuw hoortoestel? Neem de tijd om te wennen!

Wanneer u gehoorproblemen ervaart en dit vervelend vindt, kunt u ervoor kiezen om te laten behandelen. Een hoortoestel is dan de meest voor de handliggende oplossing. Een hoortoestel is een klein apparaatje dat in het oor wordt geplaatst en tonen van buitenaf weer hoorbaar maakt. Er zijn verschillende modellen op de markt maar het apparaatje voor in het oor en voor achter het oor zijn op dit moment wel de meest populaire. Gaat u binnenkort een gehoorapparaat laten aanmeten? Hoe er dan rekening mee dat u de eerste periode aan het apparaatje zult moeten wennen. Om deze wenperiode goed door te komen hebben we hier enkele waardevolle tips voor u op een rij gezet.

Neem de tijd

Een gehoorapparaat is een fantastische uitkomst en zal in veel gevallen er voor zorgen dat u bijna weer hoort als voorheen. Toch is het niet zo dat dit op de een van de andere dag gebeurt. Wanneer u een hoortoestel gaat dragen zal er altijd een wenperiode zijn. In deze periode moet u echt even wennen aan het gehoorapparaat en uw “nieuwe gehoor”. Wees dus ook niet te streng voor uzelf en neem hier echt de tijd voor. Geduld en realistische doelen stellen maken het voor uzelf alleen maar makkelijker. Ga dus niet meteen naar een drukke omgeving zoals een restaurant of de supermarkt omdat hier zoveel geluiden zijn die uw toestel zal opvangen. Begin klein en bouw telkens een beetje verder uit.

Leer het toestel kennen

Uw hoortoestel wordt door de audicien voor u geprogrammeerd. Hij wordt op uw wensen en behoefte afgestemd. Echter kunnen deze wensen en behoeftes in de loop van de tijd veranderen. Door uw hoortoestel te leren kennen kunt u zelf eventueel kleine aanpassingen maken als u daar behoefte aan heeft. U kunt hiervoor het beste terecht bij u audicien. Samen kunt u op zoek naar wat voor u werkt en wat juist niet. Geef dit ten alle tijden ook goed aan. U bent tenslotte de enige die met het gehoorapparaatje moet leven.

Geef u oren tijdig rust

We zien dan de meeste mensen heel gedreven zijn als ze voor het eerst een gehoorapparaat dragen. Ontzettend fijn natuurlijk om te zien maar het is ook niet erg om uw oren af en toe de rust en tijd te geven die ze nodig hebben. Las wat pauzes in en draag het hoortoestel niet uren achter elkaar. Af en toe een stapje terug doen zorgt er uiteindelijk voor dat uw sneller vooruit komt.

Geef een reactie