Op stap met jouw hond?

Als jij ook een trouwe viervoeter hebt rondlopen thuis, weet je dat er uiteraard niets leuker is dan lekker met de hond op stap te gaan. Dit kan zijn door simpelweg een blokje in de buurt te lopen, maar in het weekend naar het bos, park of strand is natuurlijk de ultieme manier van genieten. Dit is zowel het geval voor jouw hond, als voor jezelf. Even uitwaaien of één worden met de natuur is de ideale manier om even te ontspannen en tot jezelf te komen. Tel daarbij de blijdschap van jouw viervoeter op en het weekend kan niet beter. Om op zo’n veilig mogelijke manier met jouw hond op stap te gaan is het echter wel belangrijk om hiervoor de juiste materialen te hebben. Zo moet je de nodige speeltjes en balletjes hebben om de hond zich buiten te laten vermaken, maar daarnaast is het vervoeren ook niet geheel onbelangrijk. Zeker nu iedereen weer met de fiets op stap gaat zijn hiervoor gelukkig meerdere oplossingen te verkrijgen. 

 

Hondenfietskar

Het is natuurlijk belangrijk om jouw hond op een veilige manier te vervoeren. Om dit op de juiste manier te kunnen doen is er gelukkig de hondenfietskar. Op deze manier breng je jouw hond overal met je mee. Ga je bijvoorbeeld op bezoek bij jouw familie of vrienden, of ga je juist op stap met de hond naar het bos? Dan is deze kar de perfecte oplossing. De kar is makkelijk te koppelen aan ieder type fiets, waardoor jouw hond samen met jou de frisse wind door de haren kan voelen. Er zijn uiteraard diverse soorten karren en afhankelijk van het hondenras dat jouw hond heeft, is er voor elke hond de juiste kar te vinden. 

 

Hondenfietsmand

Wanneer je een kleinere hond hebt kan er ook gekozen worden voor de hondenfietsmand. Deze mand is speciaal gemaakt voor kleinere hondenrassen die bij jou voor of achter op de fiets kunnen. De manden zijn dus in twee soorten te verkrijgen. Voor op het rekje bij het stuur, maar ook is er de variant die past op de bagagedrager. Bij beide modellen is er vaak voor de extra veiligheid een kap die op de mand geplaatst kan worden. Dit is om te voorkomen dat jouw hond niet per ongeluk uit de mand valt. Ook zal de kap ervoor zorgen dat de hond niet zonder jouw toestemming uit de mand kan springen, wanneer de viervoeter misschien wat overenthousiast reageert op een andere hond die voorbijkomt.

Geef een reactie