Een plotselinge fascinatie voor de lente

Geen idee hoe het komt, maar dit jaar merk ik voor het eerst hoezeer ik in mijn nopjes ben met het aanvangen van de lente. Langer licht 's avonds, lammetjes in de wei, de meest prachtige bloesem aan de bomen. Voorheen deed het mij niets, maar nu ervaar ik het als een fleurige verrijking van mijn bestaan. Misschien komt het omdat ik onlangs dertig ben geworden. Als twintiger was ik rusteloos en wilde ik de mooiste vrouwen verroveren, de moeilijkste boeken snappen en de laatste overgebleven persoon zijn op ieder feestje. Tegenwoordig hoeft dat niet meer zo. Ik ben rustiger geworden. Als ik door de buitenwijken in de stad fiets, zijn mijn ogen gericht op de bloemetjes en vogeltjes. Voor het eerst leer ik het onderscheid tussen een krokus en een narcis. Ik weet tegenwoordig wat een ekster is (die vind ik vervelend) en een koolmees (die vind ik cute). De lente is mijn favoriete seizoen geworden!

Meer genieten van het buitenzijn

Doordat ik meer geniet van de buitenlucht, de kleuren van de bloesem en het gekwetter van de vogels, heb ik besloten dat ik meer buiten wil zijn. Ik woon in een appartement met een riant balkon, maar dit ziet er niet heel uitnodigend uit. Het is een kale, betonnen bak met een ijzeren hekwerk. Vandaar dat ik besloot op het op te knappen. Tegen het hekwerk heb ik een rieten scherm vastgezet. Op de vloer ligt een klein grasmatje. Daarnaast heb ik een mooie, aluminium tuinset aangeschaft. Nadat het tuinstoelen kopen was geslaagd, was mijn aankleding compleet. Nu kan er met vier mensen gechilld worden op mijn balkon (zodra het weer mag!).

The finishing touch

Op de wand die mijn balkon afscheidt van die van de buren, wil ik een schildering maken. Zelf kan ik niet schilderen, maar daar is wel een mouw aan te passen. Je kunt het bijvoorbeeld eerst natekenen van een of andere prent, om het vervolgens met verf in te kleuren. Het liefst zou ik een vrolijk tafereel erop afbeelden. Een wei met bloesem, koolmeesjes en een stelletje dat picknickt in het gras bijvoorbeeld. Al is dat wellicht iets te gedetailleerd voor een beginner. Misschien alleen een wei met bloesem dan. Of alleen groen beneden met een blauw vlak erboven, als abstracte weergave van een lentedag. Dat klinkt wel als een makkelijk te realiseren idee. De nieuwe Mark Rothko, zullen de mensen zeggen als ze mijn balkon bezoeken!

Geef een reactie