3 tips voor vloerbedekkingen

Een nieuwe vloer leg je niet zomaar. Meestal gaat er een lange periode aan vooraf waarin je je laat informeren, gaat bezichtigen en uiteindelijk een keuze maakt. Welke vloer voldoet aan je wensen en behoefte en wat past het beste bij jouw woning. Om je alvast een beetje op weg te helpen kun je in deze blog meer lezen over drie tips voor vloerbedekking die tegenwoordig het meeste in huizen te zien zijn. Wellicht gaat dit je helpen bij het maken van een keuze of in ieder geval bij een stap zetten in de juiste richting. 

Soort

De eerste vraag die je jezelf natuurlijk gaat stellen is welke soort vloer je wil gaan leggen in je huis. Hier zijn ontzettend veel keuzes in en daarom is het belangrijk om alle voor- en nadelen van de opties op een rijtje te zetten. De meest gelegde vloeren van dit moment zijn PVC, laminaat en hout. Deze soorten hebben allemaal zo hun eigen voordelen. Veel mensen willen het liefst een houten vloer in huis, maar het nadeel dat deze vloeren enorm gevoelig zijn voor de weersomstandigheden houdt hen tegen. Daarom wordt er tegenwoordig steeds  vaker gekozen voor een alternatief zoals PVC of laminaat dat momenteel nauwelijks te onderscheiden is van echt hout. Daarnaast hebben deze opties een lange levensduur en zijn makkelijk te onderhouden.         

Design

Als tweede ga je nadenken over het design van je vloer. Wil jij gewoon standaard rechte planken of ga jij toch voor een leuke design. Veelvoorkomende designs in de vloeren zijn de visgraat en haaientand. Veel mensen vinden het leuk om te variëren en zo’n vloer brengt meteen een frisse en unieke uitstraling met zich mee. Bekende plekken waar deze vloeren veel te zijn, zijn onder andere vloeren alkmaar. Hier worden in de huizen met name moderne stijlen toegepast met opvallende vloeren. Daarnaast is het natuurlijk ontzettend fijn dat je zelfs met een unieke vloer volledig je eigen stijl en wensen kunt toepassen wat betreft de verdere inrichting van je woning.       

Kleur

Als laatste ga je kijken naar welke kleuren het beste bij de rest van je interieur past. Je wil natuurlijk dat alles met elkaar te combineren is. Daarom is het handig om de kleur van je vloer zo neutraal mogelijk te houden zodat je veel mogelijkheden hebt. Vaak worden vloeren in lichte kleuren gelegd met donker meubels. Tegenwoordig zien we ook steeds vaker dat de donkere vloer erg populair is. Maak de voor jou perfecte keuze en geef je woning een adembenemende uitstraling. 

Geef een antwoord